Opleiding

Na het behalen van het VWO-diploma op 17-jarige leeftijd, begon ik in 1985 aan mijn universitaire studie Engelse Taal- en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daar specialiseerde ik me vanaf het derde studiejaar in (Literair) Vertalen.

In het studiejaar 1990-1991 ging ik als Harting Scholar naar de University of Liverpool, Groot-BrittanniĆ«, met als specialisatie ‘Literatuur’. Aldaar gaf ik onder andere lessen in Nederlandse taalvaardigheid.

In 1991-1992 volgde ik aan de Rijksuniversiteit Leiden de postdoctorale lerarenopleiding. Deze rondde ik af met een onderzoek naar de leraar-leerlingrelatie in een klas met allochtone leerlingen. Hiernaar was destijds nog weinig onderzoek verricht in Nederland.

Op mijn 25e ben ik gaan werken op de Wolfert van Borselen en op mijn 28e bij Malmberg. Sindsdien heb ik diverse nascholingscursussen en studiedagen gevolgd, bijvoorbeeld over tweetalig onderwijs, de IB-examens (International Baccalaureate), hoogbegaafde leerlingen, ICT (ACE: Access to Cyberspace for Education), en het ERK (Europees Referentie Kader, ook wel CEF genoemd: Common European Framework).
Meer Informatie