Wat doe ik?

BO_image

Op basisscholen geef ik trainingen, coaching en advies over vvtoE, EIBO+ en EIBO.

Iedere training bestaat uit een basisprogramma plus ondersteuning op maat. De praktijk speelt daarbij een sleutelrol. Plezier en betrokkenheid zijn daarnaast erg belangrijk. De trainingen draaien om de volgende vraag van leerkrachten: ‘Wat kan ik hiermee in mijn klas tijdens de volgende les Engels?’

In het basisprogramma ligt de nadruk op twee zaken:

  • didactiek van taalverwerving bij jonge kinderen
    Leerlingen leren een taal niet alleen, maar verwerven die vooral. Hoe? Spelenderwijs. Samen proberen we – op een speelse manier – verschillende lesideeën uit. Alle ideeën kunt u later terugzoeken in uw eigen portfolio.
  • Engelse taalvaardigheid
    Leerkrachten moeten zich kunnen redden in de klas. Zij leren instructies in het Engels te geven, een gedicht uit te spelen met de kinderen, een verhaal spannend voor te lezen. Samen slijpen we het Engels in.

Indien gewenst, wissel ik de gezamenlijke trainingen af met lesbezoeken en individuele coaching.

Wilt u zich als school profileren door vroeger en/of meer Engels te bieden? Wilt u samenwerken met VO-scholen die om weten te gaan met leerlingen die het Engels beter beheersen? Ik kan u hierover adviseren.

Mijn werkgebied is momenteel Rotterdam en wijde omgeving. Ik werk zowel zelfstandig als in samenwerking met andere partijen zoals Early Bird, dat onderdeel is van het BOOR (Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam).

Meer Informatie